Saturday, December 8, 2012

Menunggu Matahari Terbit Di Bukit senawan

Assalamualaikum ?


Gunung Kinabalu.

  Tadi pagi aku langsung tidak jenguk/update blog. salah satunya sebab, laptop tiada di rumah ,jadi terpaksalah tunggu sehinggah ke hari petang. Dan time ada sudah laptop rasa di hati ingin berblogwalking dan mengemaskan blog yang seperti kandang kambing makcik jiran sebelah rumah seja. Oleh itu ditengah malam ini baru rasa rajin update entri baru.
   Tadi kami jogging pergi bukit senawan buat kali keduanya, pada jogging yang hari pertama tuh kami cuma empat orang perempuan sahaja kan. sila rujuk cerita sebenar di SINI. Then pagi tadi kami jadi juga berjoging  dalam jam 6 pagi dengan anggota seramai 9 orang , nasib baik dorang bangun.Kalau tidak satu satu kena siram air baldi di muka.
  Then kami pun jogging dengan mata ngantuk. Waktu sampai di bukit senawan tu, aku dengan keterujaan di hati ini keluarkan encik samsung untuk tangkap/rompak gambar pemandangan disana,  dan aku firstime nampak matahari terbit depan mata. ahaks . Jadi tanpa melengah lengahkan masa lagi, jom kita layan gambar matahari yang terbit dan gambor pemandangan. Teruja blog aku ada gambar santik .


Duduk menunggu matahari terbit.Dan ini gerangan yang tidak hadir berjogging hari tu.

Jom tengok dari gambar pertama hinggah akhir. klik untuk tumbesaran.

Sebelum masuk tuju ke bukit. ada kabus dihadapan.

Gambar kabus yang menyerupai sungai. Tangkap gambar ni dari atas bukit.

Tangkap gambar dalam masa perjalan ke bukit.

Sebelum pulang rumah. sempat lagi buat arca tersendiri.

Entah apa benda dorang buat nih. legoland kampung kali. haha -__-

Aku pun tidak ketinggalan buat kerja sendiri.

  Selesai cuci mata, sakitkan kaki sendiri dan rompak gambar gambar ini. aku pun pulang ke rumah dengan harpan update dalam blog. Sekali cek laptop si encik kaka bawa, akhirnya terbantutlah hati ini untuk update blog di awal pagi. Entri ini sekadar bacaan umum sematamata, tiada kena mengena dengan dengan yang pengsan atau yang koma. 


Nota kaki : Dalam proses membalas komen yang kunjung mengunjung ke blog ini .




27 comments:

inche hlovate said...

wah dapt wat pesta legoland sendri sndri nmpak hihi

Misz Fazie said...

wahh cantiknya dapat tengok matahari terbit :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa bestnyer awk. jeles gitu.
smlm tido kul berapa.

✿A I N A A✿ said...

subhanaAllah, cantik! indah sungguh tengok kejadian Allah ni... amboi, legoland ke tu?? legoland versi batu.. hikhik

Dunia Wilma said...

Proud to be Sabahan ^_^
Gunung Kinabalu memang cantik...
Walaupun dah tengok beribu-ribu kali...Tapi still cantik...

-meeSUPERGIRL- said...

kalau buat nme mee lagi cun tu hahahhaha

cik nana said...

sabah di mana syg dekat ngn encik gunung kinabalu ni? hihi.ranau?kundasang?tamparuli?eh eh sedap hati je sebut tu..kikiki.best sangat lah suka suasana macam ni..

man said...

Wah cntknya pic dia..hehehe

nik ros said...

seronoknya. kalau boleh ikut dah lama ikut ni..hehe

Wan Afzan said...

cantiknyer matahari terbit..

D i n said...

wahhh bestnya dpt tgok :)

shasha yacob said...

@Leeza dayasari [santai leeza] saya tido jam 5 subuh hihi

shasha yacob said...

@cik nanapemandangan nih saya ambil dari jarak jauh. saya ambil dari kampung saja. kota belud.

afifudinsohaini said...

cantiknya pemandangan pagi..

Syaifuddin Alias said...

cantikkan ciptaan Allah ? :D

Tihara said...

as salam

nice capture sasha..kalau enlarge photo luas mata memandang..alhamdulillah cantik, ske tgk :)

Tihara said...
This comment has been removed by a blog administrator.
hainom OKje said...

Bestnya berjogging tepi gunung sambil tgk matahari tersenyum...
Org yg duk jogging tu mana gambaunya....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah bestnyer dpt tgk matahari terbit..indah jer

C'Jai said...

mencuci mata dengan gambar2 di atas..sangat menarik..

Izara4eva™ said...

wah cantiknye...

sa mic said...

sangatlah cantik doh :O .. wa pergi je sabah tapi tak sempat nak terokai gunung, hehe XD

Si Matatajam said...

Subhanallah cantiknya kejadian alam ciptaan Allah.. Wah2 sempat buat arca lagi..

Mimie said...

cantiknye

نورعيم said...

subhanallah! lawanya pemandangan ni :)

N.Aima K said...

waaaah dimana ini? 1st time dengar nama bukit ni T___T..lemah geografi rupanya saya

shidaR said...

best nya...org sana ke shasha?